Iga-aastane kogukonnakonverents HaridusTorm tõstis päevakorda õppija kui eestvedaja ja õpetaja kui õppija

Priit Põiklik
18. nov. 2023


17. novembril toimus Noored Kooli iga-aastane kogukonnakonverents HaridusTorm, mis sel aastal leidis aset Kohtla-Järvel. Päeva teemaks oli “õppija kui eestvedaja ja õpetaja kui õppija” ning teema üle arutati nii paneelis kui väiksemates gruppides läbi viidud töötubades.

Noored Kooli programm paneb rõhku just eestvedamise arendamisele oma osalejates ning kokku tulnud praegused ja tulevased hariduse eestvedajad said ühiselt mõtiskleda, kuidas seda oskust ka oma õpilastes paremini arendada ning kuidas iseendas õppija rolli hoida.

Toimunud aruteludes jäid kõlama sellsied mõtted:

“Kõik peavad eest vedama, nii me muudamegi maailma,”tõdes Irene Käosaar, Narva Eesti Riigigümnaasiumi juht.

“Ka täiskasvanud peavad lubama endal teha vigu ja leidma kohe, kus neist õppida,” kõneles Liis-Marii Roosnupp, Tartu Forseliuse kooli klassiõpetaja, Noored Kooli vilistlane.

“Õpetajad peavad teadma, mis toimub noorte maailmas – trendid, mood, huvid. Kui õpetaja jälgib seda, saab ta noortega samal tasemel suhelda,” sõnas Nikita Oleinik, Narva Gümnaasiumi 12. klassi õpilane.

“Talletage enda mõtted kirjalikult, et saaksite tagasi vaadata ja aru, kuhu suunda olete arenenud,” ütles Triinu Pääsik, haridusmentor.

Kui soovid programmist rohkem teada või programmi kandideerida, siis külasta Noored Kooli veebilehte: https://www.nooredkooli.ee/huvilisele

Noored Kooli on kaheaastane arenguprogramm, mis toob koolidesse motiveeritud inimesed teistest eluvaldkondadest. Kahe aasta vältel läbivad osalejad põhjaliku koolituse ning saavad mitmekülgset tuge, et anda oma panus sellesse, et tõepoolest iga laps Eestis saaks väga hea hariduse.

SA Noored Kooli on KÜSKi 2022. aasta arenguhüppe toetusprogrammist rahastuse saanud projektiga “Noored Kooli programmi tegevõpetajatele avamise analüüs”. Projekti eesmärk on, et sihtasutus on pilootprojekti raames hinnanud kvalifikatsioonita tegevõpetajate programmi kaasamise potentsiaalset kasu ja kahju ning on vastavalt tulemustele viinud sisse muudatused oma värbamise-, valiku- ja koolitusprotsessidesse.

  • Toetuse saaja: Sihtasutus Noored Kooli
  • Projektijuht: Kristi Maasik
  • Kontaktaadress: kristi@nooredkooli.ee
  • Koduleht: www.nooredkooli.ee
  • Piirkond: üleriigiline
  • Toetuse suurus: 24 973,85 €

Priit Põiklik

kommunikatsioonijuht