2019. aasta arenguhüppe vooru infopäevad ning koolitused

SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital -
1. mai 2019


Mai keskel toimuvad infopäevad Tartus ja Tallinnas, kus saab täpsemat teavet äsja avatud taotlusvooru kohta. Infopäevadel toimuvad ka koolitused, kus saab praktilisi teadmisi mõju hindamise ja äriplaani koostamise teemal. Infopäevad on jagatud kolme osasse ning igaüks saab valida, kas osaleb ainult ühel või mitmel koolituse osal. Koolitajateks on Jaan Aps Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikust ning Triinu Jassov.

Koolitused toimuvad Tartus 15.05 ning Tallinnas 17.05, terve koolituspäev kestab 10.00-18.00. Täpsem info päevakava, toimumiskohtade ja registreerimise osas asub taotlusvooru lehel www.kysk.ee/ah19, kust leiab ka juhendi projektide ettevalmistamiseks ja vormistamiseks, mis sisaldab ka äriplaani ning mõju hindamise abimaterjale.
Koolitus on kõigile osalejatele tasuta, kuid ühest organisatsioonist võib osaleda kuni kaks inimest.

Koolituste täpsem kirjeldus

Oskus oma mõju efektiivselt hinnata aitab sul kinnitada ning näidata nii endale kui teistele, et lood oma tegevusega laiemat ühiskondlikku kasu. Kuidas saada projektitaotluses ja organisatsioonis paika lihtsad ja kergesti mõõdetavad indikaatorid, mis aitavad oma tulemusi jälgida, mõjutada ja kommunikeerida? Koolitus annab osalejatele võimaluse koostada harjutuste ja näidete abil oma indikaatorite paketi mustandi. Koolituse viib läbi Jaan Aps (Stories For Impact), kes on lisaks kodanikuühenduste mõju hindamise käsiraamatu koostamisele ja veebilehe Maailmamuutjad.ee algatamisele aidanud hiljuti luua mõju hindamise süsteeme asendusõpetajate vahendamise programmile ASÕP ja programmile STEP, mis toetab õigusrikkumise taustaga noori tööle või õppima asumisel.

Äriplaanide koostamise koolitust viib läbi Triinu Jassov, kes on teenusedisainer, mentor ja ettevõtja. Triin on nõustanud nii globaalseid ettevõtteid nagu Adidas, 72andSunny, Skype kui ka start-up’e üle maailma. Muuhulgas on ta töötanud tehnoloogiaettevõtetes nagu Toggl ja Teamweek, mis on mõlemad ühed Eesti suurimad start-up edulood. Äriplaani koolituse peamine eesmärk on aru saada ja praktiliselt läbi teha just sinule sobilik äriplaani mudel. Koolitusel saame vastuseid paljudele küsimustele. Kuidas alustada, milliseid tööriistu kasutada? Kuidas selgelt näidata, et sinu idee lahendab reaalse sihtrühma reaalset probleemi? Kuidas oma sihtrühmani jõuda ja milliseid partnereid kaasata? Mida sarnast ja põnevat on maailmas juba tehtud? Kuidas kõike seda praktiliselt rakendada?