KÜSKi 2024. aasta oktoobri infokiri

Priit Põiklik
16. okt. 2024


KÜSKi INFOKIRI
oktoober 2024
 
KÜSKi Kogemuspäev 2024 SÕNAÕIGUS
13. novembril kell 11.30–17.00 toimub Narva Muuseumis (Peetri plats 7, Narva) KÜSKi kogemuspäev 2024 pealkirjaga SÕNAÕIGUS. Sündmus kannab endas sõnumit sõna jõust ja mõjust ning mõtet julgusest, tugevusest, aga ka vastutusest ja usaldusest.
Vaata lisaks KÜSKi kogemuspäeva kodulehelt või Facebooki eventi.
Registreerimine SIIN LINGIL.
 
Kes väärib sinu arvates AASTA KODANIKU tiitlit? Ja võiks saada tänavu kodanikupäeva aumärgi?
Tunnustused antakse üle kodanikupäeva tänutseremoonial 26. novembril Tallinnas. Siseministeerium koostöös KÜSKiga kutsub üles esitama kandidaate kuni 20. oktoobrini selle vormi kaudu.

TAOTLUSVOORUD
Hetkel KÜSKis avatud taotlusvoore ei ole.

Kodanikuühiskonna innovatsioonifondist 2024. aasta toetuste taotlemine on tänaseks lõppenud. Taotlusi esitati kokku 103. Kokkuvõte taotlemisest lähiajal KÜSKi kodulehe uudiste rubriigis.

SOTSIAALNE INNOVATSIOON
KÜSK osaleb projektis, mis toetab sotsiaalset innovatsiooni Eestis ja Euroopas
Projekti eesmärk on tugevdada riikide sotsiaalse innovatsiooni kompetentse ja plaanis on arendada välja ka sotsiaalse innovatsiooni kompetentsikeskus Eestis. Loe uudisest lähemalt.
 
Sotsiaalse innovatsiooni foorumil Brüsselis tõdeti, et lähiaja eesmärk on inimeste heaolu tagamine ja ja elukeskkonna parandamine
Brüsselis oktoobri alguses toimunud sotsiaalse innovatsiooni foorumi eesmärk oli arutleda Euroopa sotsiaalse sidususe tuleviku üle globaliseerumise, tehnoloogiliste muutuste ja majanduskriiside tingimustes. Projektijuht Evelyn Valtini muljetest foorumil loe uudistest.
 
Rahvusvahelisel õppevisiidil Tallinna tõdeti, et huvi ja soov sotsiaalse innovatsiooniga tegeleda on nii vabakonnal, ettevõtlus- kui ka avalikul sektoril
Kõlama jäi, et sotsiaalse innovatsiooniga tegelevaid osapooli – nii vabakonnas, ettevõtluses kui avalikus sektoris – on mitmeid ning huvi selle vastu on suur. Jätkata tuleb teadlikkuse tõstmise ja võrgustiku loomisega. Loe lisaks uudist.
 
Impact Day 2024: suursündmus, kus jagada ja vahendada jätkusuutlikkuse ja sotsiaalse innovatsiooni ideid
Impact Day on suurim jätkusuutlikkuse festival Balti riikides ja Põhjamaades. Seda korraldab Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik, kes on kaasanud sündmuse õnnestumisse väga laia ringi organisatsioone kõigist sektoritest. Loe, mida tänavuselt festivalilt kõrva taha panna ja kuidas KÜSK sündmusega on seotud, uudisest.
 
CERV PROGRAMMI TAOTLUSVOORUD
Euroopa Komisjon kinnitas CERV programmi 2025. aasta töökava.
Toetusteks eraldatakse üle 192 miljoni euro. Millised toetusmeetmed 2025. aastal avanevad, loe KÜSKi kodulehe uudistest.

KODANIKUÜHISKONNA MÕJU SUURENDAMINE JA ARENGU TOETAMINE
Rakveres kogunenud noored tõdesid, et neile muret tekitavad teemad on seotud nende kodukoha ja kooliga
Noortepäeval toimusid osaluskohvikud, kus noored arutasid ja pakkusid välja praktilisi lahendusi probleemidele, millega nad igapäevaselt kokku puutuvad. Loe lähemalt kokkuvõttest.
 
MEIE TOETUSE SAAJATE LOOD
Eesti Ettevõtlike Noorte Koja tegevus loob eeldused positiivseteks muutusteks ühiskonnas
KÜSK toetas septembris toimunud konverentsi “Arts of Survival in Borderless Business” rahvusvaheliste katusorganisatsioonide suursündmuste konkursi raames ja reisitoetuste konkursi kaudu peakõneleja Jay Johnsoni osalemist. Loe kokkuvõtete KÜSKI kodulehelt.
 
Kogukonna eestvedaja Daisy Kull: rõõm, mis inimestelt tuleb, annab tuhat korda rohkem tagasi, kui see, mis sa ise kogukonda sisse paned ja seda ei korva ükski rahasumma
Loe lugu Daisyst KÜSKi kogemuslugude rubriigist.

OKTOOBRIS FOOKUSES
Oktoober on vaimse tervise kuu
Vaimse tervise kuu raames kutsub vaimse tervise ja heaolu koalitsioon VATEK kõiki üles pöörama tähelepanu iseenda, oma lähedaste, sõprade ja töökaaslaste vaimsele tervisele. Kokkuvõtlik uudis vaimse tervise kuu ettevõtmistest KÜSKi kodulehel.
 
Oktoober on elanikkonnakaitsekuu
Olulised juhised kriisideks valmistumiseks leiad kriis.ee ja küberturvalisuse teabe jaoks itvaatlik.ee. Soovitatav on alla laadida OLE VALMIS mobiilirakendus.
 
KODANIKUÜHISKONNA PODCAST
Episoodis#3 on mikrofoni ees Daisy Kull, kes on kogukonna eestvedaja Rakveres Moonaküla asumis.
Daisy on Moonaküla seltsiga saanud toetust ka KÜSKi kodanikuühiskonna innovatsioonifondist 2023. aastal, et rajada kerksuskeskus, kus saab infot ja abi krisiolukorras.
Kuula Kodanikuühiskonna taskuhäälingut Spotify kanalil.

KODANIKUÜHISKONNA SÜNDMUSED/TÄHTAJAD
05.11.2024 Registreerumine annetamistalgutele
06.11.2024 Küberturvalisuse ümarlaud vabaühendustele
07.11.2024 Rahvusvaheline pagulasabi humanitaarkonverents
13.11.2024 kell 11:30 KÜSKi kogemuspäev SÕNAÕIGUS
18.11.2024 Konverents “Seksuaaltervis: taluaidast tehisintellekti maailma
03.12.2024 Annetamistalgud: heade tegude päev

KÜSKi Facebooki leht ootab juurde jälgijaid
Kõige kiiiremini jõuab meie värske info sinuni Facebooki vahendusel!
 
CERV programmi eestikeelne Facebooki leht ootab jälgijaid
Uute voorude info jõuab kõige kiiremini sinuni Facebooki kaudu.

Kui soovid CERV programmi või järgmisel aastal avanevate voorude kohta nõu ja abi, siis sind aitavad CERV programmi koordinaatorid Katre Tamm Katre.Tamm@kysk.ee või/ja Marju Mäger Marju.Mager@kysk.ee
KÜSK on CERV programmi kontakt- ja nõustamispunkt Eestis.
 
NB! Igas maakonnas annavad vabaühendustele ja kogukondadele tasuta nõu vabaühenduste konsultandid, kelle kontaktid on siin.
Küsimustele leiad vastused ka lehelt mtyabi.ee
 
SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital
Vabaduse plats 2, III korrus, Viljandi 71020
Reg.nr. 90009654
E-post: kysk@kysk.ee
Meie kontaktid